top of page

Urejanje restrikcij v prodaji

Restrikcije lahko urejate na koledarju Dnevnih cen (Koledar -> Prodajna pisarna->Dnevne cene) :

  1. najprej kliknite na zavihek Koledar, nato gumb Prodaja pisarna.


2. Nato kliknite na gumb Dnevne cene. Do restrikcij dostopate preko koledarja dnevnih cen (Izbira prikaza ->Omejitve/Restrictions. )




  1. korak - DOLOČITI VRSTO RESTRIKCIJE

V izbiri prikaza določite restrikcije, ki jih želite urejati za izbrani cenik. Izbrane restrikcije se bodo prikazale v obliki vrstice na koledarju dnevnega urejanja cen za izbrani cenik in v oknu Ažuriraj cenik v spustnem seznamu pod Tip zapisa.


 V spustnem seznamu, desno od Izbire prikaza določite cenik, za katerega določate restrikcije. Nato kliknite na gumb Osveži.



  1. korak - DOSTOP DO OKNA AŽURIRAJ CENIK

Za dostop do okna Ažuriraj cenik, kjer lahko nadalje urejamo restrikcije (in druge nastavitve na ceniku), kliknemo na oranžni gumb z zvezdico ali na ime restrikcije v koledarju.



  1. korak - DOLOČITI CENIK(E) IN SOBE

V oknu Ažuriraj cenik pod Tip zapisa vidimo, katero restrikcijo urejamo. V polju Izbira cenika (Rate Selection) se izpiše koda cenika in tako vidimo, za kateri cenik urejamo restrikcijo. Če je koda cenika obarvana zeleno, potem urejamo Master oz. nadrejeni cenik. V tem primeru lahko določimo tudi, ali velja restrikcija za vezane cenike (v polju Vezani Ceniki, odkljukamo vse vezane cenike, za katere želimo, da velja izbrana restrikcija).



Restrikcija se lahko vnaša na tip sobe, na šteivlko sobe, na hotel, na sumarni tip ali na vse sobe, kar določimo v spustnem seznamu pod Izbira sob.

 

  1. korak - DOLOČITI VREDNOSTI, OBDOBJE TRAJANJA IN DNEVE V TEDNU


Posamezni restrikciji lahko urejamo oz določimo:

a) obdobje trajanja, za katerega restrikcija velja (npr. za obdobje enega meseca od 12.1. 24 do 12.2. 24)

b) vrednost. V primeru restrikcij je vrednost število dni. (npr. Če ima gost prihod 12.01., potem mora bivati najmanj 2 dni in v polje Vrednost vnesemo številko 2)

c) dneve v tednu, ko restrikcija velja (npr če, želimo, da velja bivanje najmanj 2 le za vikend, potem odkljukamo le sobota in nedelja pod dneve v tednu).

Ko z urejanjem zaključimo, obvezno kliknemo na gumb Shrani.









38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page