top of page

Restrikcije

Updated: Jan 16

Restrikcije omogočajo nastavitev dodatnih pogojev in omejitev pri prodaji vaših nastanitvenih kapacitet. Z uporabo restrikcij avtomatizirate svoja prodajna pravila in izboljšate kontrolo nad izvajanjem svoje prodajne strategije.


Do restrikcij dostopate preko koledarja dnevnih cen (Izbira prikaza ->Omejitve/Restrictions. )


Na koledarju dnevnih cen nastavite restrikcije, ki jih želite urejati. V Spustnem seznamu pod Izbira prikaza označite/odkljukajte želene restrikcije, ki jih želite nastaviti in za katere želite prikaz na koledarju (vsaka posamezna restrikcija se prikaže v obliki vrstice na koledarju). V spustnem seznamu, desno od Izbire prikaza določite cenik, za katerega določate restrikcije. Nato kliknite na gumb Osveži.
Izbiranje restrikcij:

Izbiranje cenika:Če je vaš channel manager integriran s Hotelinco PMS in želite upravljati vse omejitve preko vašega izbranega channel manager sistema, namesto preko Hotelinco PMS, obvestite podporo, da se to ustrezno nastavi pri vaši postavitvi sistema.Seznam restrikcij, ki jih podpira Hotelinco PMS

 

Vse spodaj opisane omejitve je mogoče uporabiti v Hotelinco (PMS).


OMEJITEV

Opis

Minimum Stay on Arrival /Min Length of Stay on Arrival

 

'Minimalno bivanje' na Prihod, to je najmanjše število nočitev, ki jih mora gost rezervirati in velja v primeru, da je prihod na dan z dodeljeno omejitvijo.

Npr. Če ima gosta prihod 1.12., potem mora bivati najmanj 3 dni (1.12. - 4.12.). Če ima gost prihod pred 1.12. ali po 1.12. ni omejitev na dolžino bivanja.

Za datum prihoda rezervacije, nastavljen s to omejitvijo, bodo mogoče rezervacije, ki so enake ali daljše od obdobja, določenega v omejitvi.

Maximum Stay on Arrival/ Max Lenght of Stay on Arrival

Maksimalno bivanje' na Prihod, to je največje možno število nočitev, ki jih lahko gost rezervira in velja v primeru, da je prihod na dan z dodeljeno omejitvijo.


Npr. Če ima gost prihod na 1.12., potem lahko biva najdlje 5 dni (ali manj). Če ima gost prihode pred 1.12. ali po 1.12. potem omejitve dolžine bivanja ni.

Za datum prihoda rezervacije, nastavljen s to omejitvijo, bodo mogoče rezervacije, ki niso daljše od obdobja, določenega v omejitvi.

Minimum Stay Through/ Min Length of Stay Through

Najmanjše število nočitev, ki jih mora gost rezervirati v primeru, da biva v hotelu na dan, ki ima dodeljeno to omejitev.


Npr. Če ima gost bivanje na 1.12., mora biti dolžina bivanja najmanj 3 dni.

Maximum Stay Through/ Max Lengths of Stay Through

Največje število nočitev, ki jih mora gost rezervirati v primeru, da biva v hotelu na dan, ki ima dodeljeno to omejitev.


Npr. Če ima gost prihod 1.12., lahko v hotelu biva največ 3 dni oz do 4.12. Če ima gost prihod 27.11., potem lahko biva do 1.12. in ne dlje.

Minimum Sell Before (MinSELL Before)

Omejitev omogoča nastavitev minimalnega števila ur pred prihodom, v katerem je še mogoče narediti rezervacijo.

Npr. First minute rezervacije

Maximum Sell Before (MaxSELL Before)

Omejitev omogoča nastavitev maksimalnega števila ur pred prihodom, v katerem je še mogoče narediti rezervacijo.

Npr. Last minute rezervacije

Close to Arrival (CTA)

Cenik bo zaprt za prihod na določen dan. Check-in na ta dan ni mogoč.Npr. Prodaja je zaprta za rezervacije s prihodi na dan 24. 11.

Close to Departure (CTD)

Cenik bo zaprt za odhod na določen dan. Check-out na ta dan ni mogoč.


Npr. Prodaja je zaprta za rezervacije z odhodi na dan 24. 11.

Stop Sell

“Ustavljena prodaja”: Rezervacija za dneve z omejitvijo Stop Sell ni mogoča.


Npr. Prihod ali nočitev na dan 24.11. ni mogoč, možen pa je odhod za rezervacije s prihodom pred tem datumom. 


53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page