top of page

Sezonske in pogodbene cene

Sezonske oz. pogodbene cene lahko vnesemo preko modula Napredno vodenje cen, do katerega dostopa preko menija Glave, in sicer Nastavitve → Ceniki → Napredno vodenje cen.



S klikom na Napredno vodenje cen se prikaže seznam vseh cenikov, katerim lahko uredite sezonske ali pogodbene cene.


Modul podpira vnos več cen na ceniku. V modulu naprednega vodenja cen je mogoče uporabiti do 5 cen (Cena 1- cena 5) na poljubno izbiro sob (kot so vse sobe v hotelu, sumarni tip, številka sobe, itd.). Vnos cen je odvisen od same konfiguracije vašega sistema. Prosimo, posvetujte se z vašo podporo, saj nepravilna uporaba modula lahko povzroči nepravilno delovanje.





V vrstici posameznega cenika kliknite na gumb Uredi cene.


Odpre se zaslonska maska izbrane kategorije cenika. V seznamu so prikazani ceniki, ki pripadajo izbrani kategoriji cenikov. Tukaj lahko z gumbom Dodaj (A) dodajamo cenike, s klikom na ikono “Uredi” (B ) spreminjamo in s klikom na ikon “Briši” (C) brišemo obstoječe cenike.



Opis nastavitev na ceniku


Ceniku pripadajo naslednje »Sezone in cene«.

  • Cenik:  ime ali kratek opis sezone in cenika

  •  OD-DO - obdobje veljavnosti cenika

  • CENA 1- CENA 5  Vnese se lahko do 5 cen, katerih izračun se pripravi v sami konfiguraciji sistema. (Primer 1:. Cena 1 = cena sobe za eno osebo, Cena 2 = cena sobe za dve osebi, Cena 3= cena sobe za tri osebe, itd.) / (Primer 2: Cena 1 = cena na parcelo, Cena 2= cena za odraslo osebo, Cena 3 = cena za otroka, itd.)

  • CENA NA -  opredeli izbiro sobe za cenik; (npr. cena je lahko na tip sobe, na vse sobe v izbranem hotelu, na številko sobe, itd.)

  • SOBE - informacija o objektu in tipu sobe, za katere so cene opredeljene (npr. koda hotela TRG in koda sobe DP za dvoposteljno)

 

S klikom na modri gumb Izbira lahko filtrirate izpis cen za posamezna obdobja po naslednjih kriterijih:

  • po letih;

  • po kodah hotela;

  • po tipih sob;

  • po številki sob.




Kaj lahko konfigurirate na zaslonski maski izbranega cenika v modulu naprednega vodenja cen?

 

  • A: S klikom na gumb Dodaj se prikaže zaslonska maska za določitev obdobja, cen (možen je vnos do 5 različnih cen, katerih izračun se določi v vaši individualni konfiguraciji sistema), prodajno/oglaševano ceno, spletni opis storitve in spletni opis cene s prevodi (mogoč vnos v več jezikih), opredelite v primeru večnamestitvene inštalacije lahko opredelite tudi objekt, za katerega urejate podatke.

 

  • B: S klikom na ikono “Svinčnik” se prikaže nova maska, kjer lahko urejate obstoječe podatke cen cenika: obdobje, cene (možen je vnos do 5 različnih cen, katerih izračun se določi v vaši individualni konfiguraciji sistema), prodajno/oglaševano ceno, spletni opis storitve in spletni opis cene s prevodi (mogoč vnos v več jezikih), opredelite v primeru večnamestitvene inštalacije lahko opredelite tudi objekt, za katerega urejate podatke.


  • B: S klikom na ikono “Smetnjak” lahko izbrišete cenik za izbrano obdobje. Sistem preveri, če želite izbris. S potrditvijo izbrisa, se bodo cene za izbrano obdobje izbrisale.



7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page