top of page

Pošiljanje e-mail sporočil gostu preko poštnega strežnika lastne domene

Updated: Mar 3, 2023

Za izhodno pošto se uporablja protokol SMTP. V primeru nastavitev po meri vpišete SMTP nastavitev poštnega strežnika vašega e-mail naslova in vrata (port) preko katerih se pošilja.


Uporaba nastavitve SMTP po meri, omogoča da vsa e-pošta, poslana iz sistema Hotelinco PMS v vašem imenu (on behalf of), prihaja z vašega lastnega e-poštnega naslova.

  1. Pojdite pod Nastavitve -> Splošno


2. Pod SMTP Strežnik vnesite zahtevane podatke.

Ne glede na to kateri poštni odjemalec (poštni program) uporabljate so protokoli pri vseh enaki zato v vsakem primeru potrebujete spodnje podatke:


-strežnik/izhodiščni poštni strežnik SMTP (je vedno v stilu mail.imedomene.si torej imenu domene se doda predpona mail; v nekaterih primerih ponudniki dostopa do interneta zahtevajo, da se vpiše njihov SMTP strežnik)

- uporabniško ime za poštni predal (vedno, kar email naslov, na primer info@imedomene.si je tudi uporabniško ime info@imedomene.si

- geslo za poštni predal (geslo, ki ste ga kreirali sami za ta poštni predal)

- vrata strežnika (SMTP Port number)

- uporabi SSL (vrsta varnosti)

Ime pošiljatelja je privzeto ime hotel oz. nastanitve.


Shranite podatke.


Pod Testni e-mail naslov vpišite svojo e-mail naslov in si pošljite testno e-pošto, da preverite, ali vse deluje.


V kolikor potrebujete pri konfiguriraciji elektronske pošte dodatno pomoč, se obrnite na administratorja internetne domene ali e-mail strežnika ali nas kontaktirajte za uporabniško podporo na mail: helpdesk@hotelinco.net
82 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page